MEST STILLEDE POSTKASSE SPØRGSMÅL

Hvordan sikrer jeg min postkasse mod sprængning nytårsaften?

Det bedste forslag er at afmontere postkassen og tage den indendøre.

Må jeg hænge min postkasse/pakkepostkasse på hegn, væggen, carporten, der er tæt på vejen?

Ja, hvis hegn, væg eller carport er placeret i skel. Husk højden op til indkastet skal være 100-120 cm fra jordoverfladen. Vi kan anbefale at bruge vores standere, så du altid er sikker på, at postkassen monteres i den korrekte højde.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil modtage reklamer?

Hvis du helt vil fravælge reklamer og gratis aviser, kan du bruge følgende link: Post Nord

Såfremt du ønsker selv at vælge blandt de reklamer, du gerne vil modtage, kan disse vælges her: Mine tilbud.dk

Kan jeg bruge den samme nøgle til postkassen, som jeg bruger til min hoveddør?

De fleste MEFA postkasser og pakkepostkasser er udstyret med en Ruko 6 stift’s lås når du køber den. Såfremt du også har en sådan lås i den hoveddør, så er det muligt at få låsen i postkassen lagt om.

Det betyder, du kan anvende den samme nøgle til postkassen/pakkepostkassen som du anvender til din hoveddør. Tal med dit lokale byggemarked om det.

Hvis du har en anden lås, i din hoveddør og ønsker at kunne åbne både hoveddør og postkasse med den samme nøgle, så skal låsen i postkassen skiftes ud med samme type som du har i din hoveddør. I langt de fleste tilfælde, hvor der er tale om en mekanisk lås, vil det være muligt.

Der kommer vand i min postkasse, er der noget jeg kan gøre?

Der kan være flere årsager til at der kommer vand ind i postkassen, ofte handler det om fejlagtig montering eller manglende vedligeholdelse. Det er meget vigtigt at en postkasse / pakkepostkasse bliver monteret i vatter og lod, idet den ellers vil ”vride ” sig. Da der jo er flere åbninger i en postkasse kan et” vrid” i postkassen betyde at klappen eller døren ikke længere slutter helt tæt.

Det er også vigtigt at postkassens klap og hængsler bliver smurt med jævne mellemrum, således at klappen af sig selv lukker i,  når der er leveret post igennem den. Sidst men ikke mindst så blæser det ofte fra vest i Danmark, og kan man undgå at monterer postkassen så dør og klap vender mod vest, vil det være en fordel.

Jeg har kun én nøgle tilbage til min postkasse, hvordan får jeg en ny?

Det kommer an på, hvilken lås der er i din postkasse. Hvis du har en post- eller pakkepostkasse med Ruko lås, kan du  i dit lokale byggemarked eller hos den lokale låsesmed få lavet en ny nøgle.

Har du derimod en post- eller pakkepostkasse med en lås af et andet fabrikat, skal du henvende dig der, hvor den er købt. De har mulighed for, enten at bestille nye nøgler eller en hel ny lås med to eller tre tilhørende nøgler.

Alle mine nøgler til min postkasse er væk, hvad gør jeg?

Hvis alle nøgler er væk og din postkasse ikke er forsynet med en Ruko lås, er der kun ét at gøre; låsen skal bores ud og erstattes med en ny lås.

Normalt vil det kunne gøres ved at bore med et metalbor ind i nøglehullet. Du skal bore indtil kamstykket falder af. Kamstykket er det metalstykke, der bevæger sig inde i kassen når du drejer nøglen og sørger for at kassen er låst eller åben. Herefter skal du købe en ny lås af samme type.

Hvis din postkasse har en Ruko lås vil den kunne ”dirkes” op af en låsesmed, men det er vigtigt at overveje om det kan betale sig omkostningsmæssigt.

Hvordan sikrer jeg mig at låsen i min postkasse ikke fryser til?

Hvis du jævnligt smører din postkasselås med låseolie, vil det afhjælpe at låsen fryser til. Olien forhindrer, at fugt og vand sætter sig i låsen og dermed muligheden for at den fryser.

Hvor finder jeg information omkring Postloven?

Du finder den samlede information omkring Postloven i nedenstående PDF:

Postlov 2011

Har du brug for en original MEFA-reservedel?

Har du brug for en original MEFA-reservedel? Så skal du kontakte vores samarbejdspartner her >